Uncategorized

Excursie Wijnmuseum Arnhem

Zaterdag 18 mei 2019:

Op deze dag is een bezoek gebracht aan het Wijnmuseum Arnhem. We werden in tuin ontvangen met een lekker glaasje mousserende wijn Emissaire brut. Voor de wijnkenner onder ons een lekkere droge mousserende wijn met een mooie balans tussen fruit en frisheid. Na dit glaasje zijn we met de rondleiding gestart. De rondleiding werd verzorgd door Henk van de Scheur.

Het  Wijnmuseum werd op 28 april 1983 geopend door de toenmalig commissaris van de Koningin in Gelderland Molly Geertsema en Christie’s wijnveilingmeester Michael Broadbent. 

De rondgang voert je door imposante kelders, langs houten opstellingen waar nog heel veel flessen wijn in het donker liggen te rijpen om vervolgens ervan te kunnen genieten.

Ik had het gevoel of we in een idyllisch Frans wijnchateau waren als je in de kelders langs de rijen eiken fusten en wijnrekken vol flessen loopt.

Tevens zijn er ook nog blinkende roestvrijstalen tanks die in de moderne wijnbottelarij liggen. Voorheen werd met tankauto’s de roestvrijstalen tanks gevuld en vervolgens werd de wijn hier gebotteld en klaar gemaakt voor de verkoop. De wijnbottelarij wordt niet meer gebruikt. Om de tanks te verwijderen moet echter het pand worden gesloopt.

Na de rondleiding was er een proeverij van witte en rode wijnen met kaas en stokbrood. Waarbij ook de kunst van het proeven uitgebreid besproken werd.

Na diverse inkopen van mooie wijnen hebben we deze middag afgesloten met een gezellig dineer waar ook weer diverse wijnen zijn geproefd.

Joke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *